IP control

Message placeholder

Er pedofili naturlig?

I et tidligere innlegg har jeg tatt opp spørsmålet om en kan mene at homofili er unaturlig? Spørsmålet ble også berørt i mitt innlegg: ”Skal kristne skoler og barnehager miste statsstøtten” hvor den avgjørende faktor kan synes å være at disse eventuelt ikke vil anerkjenne homofili som noe naturlig.

Gjennom debatten i sammenheng med disse, ble tanken om hva som er naturlig og eventuelt ikke naturlig aktualisert.

Utgangspunktet for de som talte sterkt for at homofili må betraktes som naturlig, var stort sett at enkelte er født slik og at det derfor er naturlig og selvsagt også legitimt at de praktisere dette.

Om en forfølger denne tanken, kommer en før eller siden også til spørsmålet om pedofili. Også denne gruppen hevder at de er født slik. Konsekvensen skulle da, etter overforstående logikk være, at de også må få praktisere sin legning.

Advokat Tor Erling Staff, mener, så langt jeg forstår, at nettopp det er en selvfølge så lenge et slikt forhold oppfattes som frivillig og at en ikke skader noen - hva nå det måtte bety. Og han er ikke alene om dens slags holdninger.

Det avgjørende er om forhold mellom voksne og barn kan defineres som naturlig eller om er det et resultat av et kulturfenomen som springer ut fra et moralsk forfall i tiden? Mitt inntrykk er at det siste er rett. Og for meg er den slags relasjoner både unaturlige og forkastelige.

I kjølvannet av at vi utvikler stadig mer liberale holdninger og gjør dem ”stuerene”, øker også voksnes seksuelle press mot barn voldsomt. Når vi snakker om barn i denne sammenhengen snakker vi ikke om 16 – 17 åringer, men om alt fra spebarn og barn opp til den seksuelle lavalder.

Det finnes et klart lovverk på dette området, men det forhindrer ikke de pedofile i å praktisere sin legning enten her hjemme eller i utlandet. Det er barn de vil ha og det er barn de misbruker.

Gradvis vil kanskje de også få opinionens støtte. Vi får se.

Jeg spør: Er det mulig å forsvare deres handlinger ut fra at det er medfødt legning og derfor noe naturlig?

Og i tilfelle; gjelder det også alle andre typer av medfødt legning?

Av Trygve Andersen den 25 mai, 2008 - 11:31

Et Tankekors.

Det er vel like unaturlig som Prost/prosti og lig står for prostitusjon? D`ække naturlig. T
Tror mer det er ???

Hørt om folk som har seks m / dyr og lign også.

Av Anonym (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 12:15

går man bakover i historien så skal man ikke særlig langt før det ikke ble reagert på sexuell omgang mellom voksne og mindreårige. For å ikke glemme at lovverk mot slik fantes heller ikke. Historisk har det da blitt strammet inn på forholdet og lovverk er på plass. Så din mening om dette er vel en sannhet med modifikasjoner, det har jo globalt blitt motsatt, mindre aksept og lovmessig straffbart. Hva som ligger i begrepet "mindreårige" i denne sammenhengen er nok kulturbasert og varierer mye fra land til land. Her har vi 16 år, i Tyskland er det vel 14, i amerika 18, i andre land 15 eller mindre, jeg så en liste en gang, og den varierte mye.

Her på berget har man jo hatt saker hvor etter våre begrep mindreårige tenåringer har "utnyttet" voksne for å skaffe seg en egen fordel, bevisste handlinger, men den voksne blir straffet selv om det må kalles frivillig og en overlagt handling fra den mindreårige. Slike saker blir ofte dysset ned og forvrengt. Naive voksne kan lett gå i en felle på en slik måte. Selv om man kan hevde at den voksne burde ikke latt det skje, men ofte skjer det og i slike saker at den mindreårige lyver om sin alder.

Av The Blogg of Life den 25 mai, 2008 - 12:16

Ja, det er naturlig med pedofili, og ser man kun på om det er naturlig eller ei så burde samfunnet godta pedofili også. Derimot er samfunnet bygd opp etter den "troen" at om det seksuelle ikke er samtykket er det en voldtekt eller i hvert fall en "ikke godkjent handling". Ser man disse to opp mot hverandre kan dermed sex mellom voksne og barn aldri bli godtatt av samfunnet, nettopp fordi vi tror ikke barn selv kan ta en beslutning om at sex med en voksen er noe de vil. De forstår ikke enda nødvendigvis konsekvensene av det.

Av mariee54 den 25 mai, 2008 - 12:25

Men vi har da en lov som skal beskytte de små og da kan du ikke trekke sammenlikninger mellom homofile og pedofile, tror du er helt rusk, som kan ha den tanken i det hele tatt. En homofil trekkes og får følelser mot samme kjønn, det er ikke straffbart,

en pedofil, er ofte en som selv er blitt misbrukt, (som staff, )og derfor kanskje har et skrudd syn på sex og følelser, han , eller hun kan søke om hjelp, de VET dette er feil og de kan få hjelp mot å begynne å slippe løs sine syke følelser. Så den sammenligningen syns jeg du må kutte ut med en gangBegynner virkelig å lure jeg når jeg leser sånnt, om den som skriver s¨ånne ting leter etter en unnskyldning for å bruke - les- misbruke unger...Varme tanker og hilsner fra Mariee50

Av W (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 12:37

Jeg kjenner meg alvorig forbannet av både innlegg å svar her.
Naturlig?? Ja, det er vel naturlig med alt av holdninger å følelser av gale og forstyrrede mennesker sitter med. Like før det er greit å ta liv pga "stemmer i hodet".
Hadde folk kunnet tenke litt selv, så hadde det kanskje ikke vært nødvendig med lover som i utgangspunktet er så selvfølgelige at det ikke burde vært nevnt en gang.
Det er beklagelig at resurssterke folk som Tor Erling Staff bruker sin innflytelse på å bagatellisere overgrep mot barn. For det er det det er. Å hvem skal vurdere hva som ikke er skadelig for små sjeler?? Han??
Heldigvis kan mesteparten av værdens befolkning skille mellom både rett og galt, smakelig og usmakelig.
Hva 16 17 åringer driver med er èn ting. Jeg er fokusert på de som enda ikke aner hva det er snakk om, og som blir tvunget med den overbevisning om at sånn er det over alt. Skulle gjærne egenhending dratt på avtrekkeren.
Å kom ikke å fortelle at om det var så naturlig, så hvorfor slike kamuflerte sekter rundt om kring. Det er ikke en kjeft som vil åpent stå fram å si at dette er naturlig. Tom de mest hardbarka forbrytere som både dreper å mere til, fordømmer pedofile. Eneste trøsten for meg når man ser på strafferammen de ligger under, er at de får det ikke enkelt der de kommer.
Håpløst å i det hele tatt stille ett slikt spørsmål.
Les litt psykologi å se hva som blir sagt om den type menneske, å så kom å si at det er natulig!!
Wicked.

Av Trygve Andersen den 25 mai, 2008 - 12:47

B o L skriver Ja, det er naturlig...............og det burde godtaes? Kan til en viss grad forstå den som skrev over deg. Med hensyn til, der er det 14 -18 osv. Vi snakker om barn her. og du mener at stolt forelder, har hørt hel ned til 9 år skal du trille barnevogn med. hente på skole og, til og fra. Si meg er du fra vettet, eller er dette provokasjon for og sitte i sofaen for så og få folk til og eksplodere. Buskmenn og lign,stammer i Amasonas, der levealderen var 45 til 50 år foregikk det nok slikt ja. Lav alder. Da får du flytte dit , og komme deg til helvete vekk i fra Auropa Russland USA UK og ::::::::::::POFF.

Av leone (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:26

I Norge regnes den seksuelle lavalder for å være 16 år. Alt under dette regnes for pedofili. Det er naturlig for en 14-åring å ha sex-debut. Mange har også sin debut under denne alder. Så lenge personene er jevnaldrende, blir det ikke ansett som tabu. Men hvis den ene parten er over 18 - 20 år, "blåses det i basunene" med en gang.

For min egen del kan jeg si at jeg deburterte da jeg var 15. Kjæresten min fortalte meg da at hun debuterte da hun var 12, mannen var 35. De hadde ofte hatt sex sammen før hun traff meg, og hun konstaterte at hun nøt av det...

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:33

Det er ialle fall tydelig hva du mener. Og det er ikke dårlig bare det.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:36

Forståt ikke helt hva du mener. Er pedofili Ok eller ikke? Er det barna som har skylden når slikt skjer eller er det de voksne som burde skjerpe seg?

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:40

Forstår deg dit hen at det er OK med sex mellom barn og voksne, så lenge ikke de voksne har tiltvunget seg dette.

Men hva om de lurer barnet til det? Lover det ting de gjerne vil ha, men eller ikke kan skaffe seg?

Av Anonym (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:44

må gå ann å diskutere og meningsutveklse uten å personangripe.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:47

Jeg ta opp problemstilling i kjølvannet av argumentasjonen om at det som er naturlig må en akseptere.

Jeg er som du forstår av det jeg skriver - ikke av den mening! Jeg mener mener det i vår tid er et moralsk forfall hvor snart er OK! Det er det ene.

Den andre er ovenfornevnte argumentasjon - som i nesten alle tilfeller brukes i sammenheng med homofili.

Nei, folkens! Argumenter for homofili om dere ønsker det, men bruk en annen argumentasjon enn at det er OK fordi det er naturlig.

Mariee50, jeg ble selv forsøkt voldtatt en av pedofil som barn. Men var standhaftig nok til å stå i mot. Jeg skriver av omsorg for barn som blir utsatt for slike overgrep.

Av the-sunshine den 25 mai, 2008 - 13:49

Blir så kvalm! Pedofili naturlig? In my ass !
Folk som driver på slikt, utnytter barn sexuelt, bestikker dem osv, BRENN !

Leste en bok for en stund siden "Prisen på et barn". Den handlet om asiatiske barn som ble kiddnapet og bortført for å bli leid ut til pedofilske menn på hoteler. Menn fra hele europa reiste til de stedene for å ha sex med barna. Og dette er en bok fra virkeligheten. Kanskje noen av dere burde lese den for å få et annet syn på hva som er naturlig og ikke.

Når et barn blir misbrukt, så blir det arr. Barn vet ikke mye og tror på det meste.
Og til Tor Erling Staff - Håper du får mangen stygge blikk på gaten.

Av Anonym (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:49

er det en legning en som tiltrekkes av yngre har, er den medfødt som andre legninger. En periode, og enda, prøver mange enda å skal kurere de homofilt anlagte, selv om det og er en legning man er født med. En periode prøvde samfunnet og å sykliggjøre homofile, sågar straffes i flere kulturer. Tror folk må lære seg at legninger enten slik eller slik er noe man som regel er født med. Men som vanlig vil ikke alle forstå det enkle.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:53

Forstår at folk kan bli opprørt over temaet. Men jeg mener det er så viktig å ta det opp. Derfor er det viktig at vi går på sak, ikke på person.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:55

Ja, Staff nøt også av det! Men dersom dette skulle legimere at voksne kunne overtale barn til sex, er vi langt på viddene!

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:59

Jeg er enig med deg i det du skriver. Men får inntrykk av det også er galt å ta opp temaet. Det er jeg ikke enig.

Det er mye sunnere å ta opp saken enn at den bare skal kunne fortsette uhemmet i det skjulte. Det skjer daglig overgrep mot tusener av barn i verden. Og vi skal ti stille.

Nei, atkk!

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:59

Jeg er enig med deg i det du skriver. Men får inntrykk av det også er galt å ta opp temaet. Det er jeg ikke enig.

Det er mye sunnere å ta opp saken enn at den bare skal kunne fortsette uhemmet i det skjulte. Det skjer daglig overgrep mot tusener av barn i verden. Og vi skal ti stille.

Nei, takk!

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 13:59

Jeg er enig med deg i det du skriver. Men får inntrykk av det også er galt å ta opp temaet. Det er jeg ikke enig.

Det er mye sunnere å ta opp saken enn at den bare skal kunne fortsette uhemmet i det skjulte. Det skjer daglig overgrep mot tusener av barn i verden. Og vi skal ti stille.

Nei, takk!

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 14:01

Det blir for enkelt - og mange tilfeller også ansvarløst og bare skylde på legning. Hvis alle skulle gjøre det - hvor skulle vi ende da?

Av trultemor- den 25 mai, 2008 - 14:18

legitimerer ikke at barn misbrukes

Av Anonym (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 14:26

Pedofili betyr å være glad i barn. Er du ikke glad i barn så hater du deg selv. De som mest rakker ned på pedofile her er kanskje de største overgriperne. Det bruker å være slik. De vil bli godtatt, ha evne til å bli godtatt, og så kan de bruke barnet til å kose seg med. Så se litt nermere på de innleggene der.

Av Mathea den 25 mai, 2008 - 14:32

Og sammenligne homofili og pedofili er forkastelig. Homofili blir mer og mer naturlig fordi samfunnet gradevis begynner å godta det. Homofili blir godtatt da det ikke angår noen andre enn nettopp de som er homofile. Praktisering av homofili er ikke til skade for noen, derimot er pedofili til stor skade mot offeret, nemmelig barnet.

Nå er det viktig å skille mellom hvem en pedofil er. En pedofil tiltrekkes barn, altså barn som ikke er kommet i puberteten (eller som akkurat er begynt å komme i puberteten. En som tiltrekkes av barn (ungdom) som er kommer i puberteten/tennårene kalles hebefil.

Å si at så lenge barnet er med frivillig er det greit er virkelig ikke greit! Et barn er ikke der og da i stand til å forstå omfanget og konsekvensene av hva som skjer. Det er ikke alltid de skjønner hva som virkelig skjer heller. Ofte blir de lurt til handlingen. Jeg snakker av mine egne erfaringer.

Mens derimot en ungdom/tennåring er i stand til å forstå omfanget av hva som skjer. Men dette er igjen et annet tema, da det er snakk om hebefili og ikke pedofili

Av Wicked. (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 14:29

Ta å les def. på pedofili...
Ikke rart du stiller uten nick, du..

Av trultemor- den 25 mai, 2008 - 14:48

stor forskjell på kjærlighet og seksuell tiltrekkelse

Av trultemor- den 25 mai, 2008 - 14:51

Pedofili er en parafili der personen er seksuelt tiltrukket primært eller utelukkende til prepubertale eller peripubertale barn. Pedofili er klassifisert som en psykisk lidelse av standard diagnosehåndbøker som DSM IV og ICD-10. En person med denne tiltrekningen kalles pedofil.[1]
(kopiert fra wikipedia)

Av ulva (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 15:08
Av Wicked. (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 15:10

Framdeles naturlig???

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 15:13

Nei, det er jeg også 100% enig i.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 15:18

For det første synes jeg at herr Anonym skal stå fram med fullt navn. Og å insinuere at de som advarer mot pedofili, er de som misbruker barn - blir helt håpløst!

Alle voksne burde klart og tydelig ta avstand fra alt misbruk av barn. Det skjer på mange måter i mange sammenhenger.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 15:25

Mathea!

At man ikke kan forstå at jeg ikke sammenligner pedofili og homofili er underlig. Slik blir det når man ikke leser skikkelig.

Jeg har gang på gang sagt at det er argumentasjonen for at dersom noe er medfødt er det naturlig - og er det naturlig så må det kunne leves ut - jeg reagerer mot! Og det er i denne sammenhengen jeg også stiller spørsmålet om pedofili også er naturlig siden de fleste mener at det også er medfødt.

Derfor må¨en slutte blande disse tingene på annen måte enn det som er utgangspunktet - i alle fall dersom jeg skal gidde å svare fortsatt.

Av The Blogg of Life den 25 mai, 2008 - 16:09

Sånne som deg, Trygve, provoserer meg av den enkle grunn at du leser én setning av innlegget/svaret mitt og gir blaffen i resten. Og så avslutter du med en indirekte "se å kom deg vekk fra jordens overflate", noe som kan tas som en dødstrussel. Er det jeg som er provoserende sier du?

Det jeg sier er
1. Pedofili kan ses på som naturlig, og ut fra dette argumentet alene burde det kanskje godtas.
2. Derimot er all seksuell aktivitet som ikke samtykkes av begge parter forkastelig, og av denne grunn kan pedofili ikke aksepteres.

Min personlige mening er at pedofili er en tiltrekning/legning som de har og som de ikke kan kvitte seg med, men sett i lys av at barn ikke er i stand til å samtykke til seksuell aktivitet med voksne skal det ikke forekomme. Derfor kan ikke pedofile leve ut sine lyster. Akkurat som mange andre tiltrekkelser/lyster mennesker har ikke kan tilfredsstilles. Homofili derimot bryter ikke noen "medmenneskelig lov". Det er ikke snakk om at noen har et forhold uten begges samtykke, og jeg ser derfor det ikke som mulig å sammenligne pedofili og homofili. Og jeg ser derfor pedofili som galt, mens homofili er noe jeg kan støtte.

Av The Blogg of Life den 25 mai, 2008 - 16:13

...så sier jeg at barn ikke er i stand til å se konsekvensene av slikt og dermed ikke kan ta et sånn valg. Med det mener jeg at barn ALDRI skal bli satt i den situasjon hvor de må tenke selv på om de kan takle sex med en voksen eller ei, nettopp fordi det er vanskelig å se konsekvensene.

Med andre ord; Nei, jeg synes ikke sex mellom voksne og barn er riktig. Barn er ikke i stand til å ta avgjørelsen på egenhånd. Derimot synes jeg det er drøyt å sammenligne det med homofili nettopp fordi blant homofile er det en samtykning.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 16:37

The Blogg of Life!

Takk! Ditt svar er klagjørende, bortsett fra ett punkt. Kfr. et av mine svar til en annen her:

"At man ikke kan forstå at jeg ikke sammenligner pedofili og homofili er underlig. Slik blir det når man ikke leser skikkelig.

Jeg har gang på gang sagt at det er argumentasjonen for at dersom noe er medfødt er det naturlig - og er det naturlig så må det kunne leves ut - jeg reagerer mot! Og det er i denne sammenhengen jeg også stiller spørsmålet om pedofili også er naturlig siden de fleste mener at der medfødt."

Det er altså ikke jeg som blander sammen. Jeg sier bare at konsekvensen av nevnte argumentasjon er at pedofili (i praksis) også da skulle legitimeres!

Det er jeg altså sterkt i mot!

Av The Blogg of Life den 25 mai, 2008 - 16:49

Mine tanker er at pedofili og homofili kan begge ses på som naturlig. Men jeg er også stor forkjemper av at alt som er naturlig er ikke nødvendigvis riktig.

Det er en naturlig og reell seksuell tiltrekning som står bak voldtekter også, men det er jo ikke riktig av den grunn. Det er en naturlig og sterk lyst som står bak at mange barn/voksne dreper andre levende vesener, men det er jo ikke nødvendigvis riktig allikevel. Man ser for eksempel barn plukke vinger av fluer. Det er en naturlig nysgjerrighet som vi forklarer barna at er uakseptabel å leve ut. Ikke sant?

Når det gjelder seksuelle forhold mener jeg at Dalai Lama har sagt det mest riktig "...det ikke begås vold eller overgrep av noe slag, og hvis dere på denne måten finner ikke-voldelig tilfredstillelse, kan jeg ikke se noen grunn til å komme med innvendinger" Dette ble sagt om homofili, men jeg mener dette kan gjelde alle seksuelle forhold mellom mennesker.

Av Anonym (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 17:01

hvis noe er medfødt, en legning, eller en sykdom, hvem og hvorfor skal bestemme hvilke man skal godta? Ofte blir slike vurderinger gjort avhenging av hva type samfunn man tilhører og der igjen ofte påvirket av den religionen som dominerer det spesifikke samfunnet. Det finnes enda samfunn som ikke aksepterer homofile og straffer disse, på samme tid kan samme samfunn vise liten interesse for de pedofile. Angående pedofili bør man skille litt mellom alderstrinn, sex med en under lovlig alder blir lett definert i vårt samfunn som pedofili samme hvor nær vekommende er grensen. Det finnes samfunn som aksepterer andre grenser, noen sågar 12 år og hvem kan si at vi f.eks har eneretten på hva som er naturlig rett?

Men hva med de mengder av ungjenter som allerede på barnestadiet blir bestemt lovet bort til menn som i f.eks en del muslimske land? De blir jo frarøvet livet totalt.

Og hva med de som har sex med dyr? Her er jo kvinner i stort flertall av de som har den legningen?

Det er viktig å se hva en i grunnen snakker og ikke førdømme alt under samme kam helt blindt. Helt garantert ser menneskene disse tingene totalt annerledes om 100 år, som de gjorde 100 år tilbake i tid.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 17:29

......står vi nok et stykke fra hverandre. Å sette grenser er vanskelig i alle, og spesielt - når det gjelder sex? Det viser den praktiske virkeligheten. Og jeg har slettes ikke tillit til at de pedofile skal klare å sette grensene. Det har vi sett mange eksempler på.

Barna er viktigere enn alt annet. Jeg står på deres side. De skal beskyttes! Den som forgriper seg på dem skal straffes - hardt og kontant - så de forstår hvilken ugjerning dette er.

Av rosl (uregistrert bruker) den 25 mai, 2008 - 17:39

The Blogg of Life!

Gjør oppmerksom på at det er den siste kommentaren din (fra kl.17,49) jeg svarer på. Det første er jeg enig i.

Beklager at jeg ikke fikk det med i forrige svar.

Av Anonym1 (uregistrert bruker) den 18 november, 2008 - 19:11

Pedofili har ikke med 12 - 18 åringer å gjøre !
Dette kalles HEBEFILI ! Grunnen til dette er at samfunnet ikke har hørt så mye om hebefili, men at dette "misbrukes" av ordet pedofili.
Spedbarn ( ca. 0 - 3 år ) har heller ikke med pedofili å gjøre, da dette igjen kalles Nepiofili, og pedofile ikke har preferanser for så små barn.

Hebefili ( der barnet kommer i begynnelsen av puberteten )
Så jeg har større toleranse for hebefile, enn pedofile !

Les mer om pedofili og hebefili på wikipedia

Av Anonym1 (uregistrert bruker) den 18 november, 2008 - 19:20

de som mener at "en pedofil, er ofte en som selv er blitt misbrukt"
tar feil ! Pedofili, likesom homofili er knyttet til myter ..

Les om myter om pedofili her :

http://www.pedofili.info/5myter.htm

Om seksualiteten

http://radikal.net/tema/pedofili/

http://radikal.net/filosofi/seksualitet/

Med andre ord :

Jeg mener samfunnet bør slutte med å oppretthold
myter om alt mulig rart de ikke har innsikt i !

Av Anonym (uregistrert bruker) den 13 Mars, 2009 - 23:40

Alt under 16 år er ikke pedofili, men HEBEFILI !
Hebefili er å tiltrekkes av unge mennesker i alderen fra rundt puberteten.
Det er heller ikke en bred akademisk enighet å klasifissere hebefili som kriminelt.
1 av 6 jenter kommer i puberteten i a en alder av 8 år !

Kan noen da si meg ; Hva er egentlig pedofili ?